Yhteistyökumppanit


Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy

Teknologian tutkimuskeskus VTT on yksi Euroopan johtavista tutkimus- ja teknologiaorganisaatioista, joka tuottaa kansainvälistä kilpailukykyä lisääviä tutkimus- ja innovaatiopalveluita yrityksille ja julkiselle sektorille. VTT näyttää tietä tulevaisuuteen ja tuottavuuteen kehittämällä uusia älykkäitä teknologioita, liiketoimintakonsepteja sekä innovatiivisia palveluita. Desentumin AIT-tuotteiden taustalla ovat VTT:n ja Itä-Suomen yliopiston tutkimusryhmien alkuperäiset havainnot. Desentumin hypoallergeenikandidaattien tutkimusmittakaavan tuotanto ja puhdistus tehdään VTT:llä.

 

Itä-Suomen yliopisto

Desentumin AIT-tuotteiden taustalla ovat VTT:n ja Itä-Suomen yliopiston tutkimusryhmien alkuperäiset havainnot. Itä-Suomen yliopiston kemian laitoksella on maailmanluokan osaamista edistyneessä massaspektrometriassa. Laitoksella on huippuluokan korkearesoluutioinen FT-ICR-massaspektrometri, jonka kaltaisia on vain muutama Euroopassa. Tämä teknologia on erittäin arvokasta Desentumin tuotekandidaattien proteiinien oikean laskostumisen ja rakenteen varmistamisessa sekä allergeeni-IgE-kompleksien tutkimuksessa.

  

RefLab ApS, Tanska

RefLab on tanskalainen, allergiadiagnostiikkaan erikoistunut yritys.Se on kehittänyt histaamiinin vapautusmäärityksen (HR-test® system), jolla voidaan diagnosoida erilaisia allergioita potilailta. Se tekee allergioihin liittyvää tutkimus- ja tuotekehitysyhteistyötä myös yliopistojen, yliopistosairaaloiden ja lääketeollisuuden kanssa. RefLab testaa Desentumin tuotekandidaattien histamiinin vapauttamiskykyä. Testiä käytetään alkuvaiheen arvioinnissa kandidaattimolekyylien soveltuvuudesta immunoterapeuttiseen käyttöön.

 

Wienin lääketieteellinen yliopisto, Itävalta

Desentumin kehittämien hypoallergeeniformulaatioiden immunogeenisuutta, turvallisuutta ja tehokkuutta tutkitaan hiirimallissa Wienin lääketieteellisen yliopiston patofysiologian ja allergologian instituutissa. Wienin lääketieteellinen yliopisto on yksi tärkeimmistä biolääketieteen tutkimuskeskuksista Euroopassa ja yksi pisimpään toiminnassa olleista lääketieteen koulutusyksiköistä.

 

Biovian Oy, Turku

Biovian tarjoaa avaimet käteen –periaatteella toimivaa palvelua, joka kattaa biologisten lääkkeiden GMP-tuotantovaiheet prosessin alkuvaiheen kehittämisestä valmiiseen, pakattuun lopputuotteeseen. Biovianin 2700 m2 tuotantotilat ovat EMA:n sertifoimat ja myös FDA:n tarkastamat tutkimuslääkkeiden ja kaupallisten valmisteiden cGMP-tuotantoon. Desentumin rekombinanttihypoallergeenien GMP-tuotanto optimoidaan ja toteutetaan Biovianilla.